Haber

Yargı Reformu Strateji Belgesi Hazırlıkları Tamamlanmak Üzere

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra hem mevzuatla, hem mevzuatla bu hedeflere ulaşmak için çaba göstereceğiz. Yürütme ve yargı.”

Bakan Tunç, Türkiye Adalet Akademisi’nde düzenlenen ‘Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Öneriler Toplantısı’na katıldı. Basına kapalı yapılan toplantının ardından Tunç, hakim ve savcı adaylarının uygulamalı eğitim aldığı alanları gezerek bilgi aldı. Tunç, akademi bünyesinde yapımı tamamlanan Hukuk Kütüphanesi’ni de ziyaret etti. İncelemelerin ardından konuşan Tunç, toplantıda akademideki eğitimler ve bundan sonra yapılacak çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunduklarını belirtti. Tunç, Adalet Akademisi’nin sadık bir adalet için değerli bir kurum olduğuna dikkat çekerek, adalet uygulayıcılarının bu eğitimden geçmesinin çok değerli olduğunu kaydetti. Akademinin iki önemli görevi olduğunu belirten Tunç, bunlardan birinin meslek öncesi adayların eğitimi, diğerinin ise hakim, savcı ve diğer yargı mensuplarına hizmet içi eğitim vermek olduğunu belirtti. Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde hakim ve savcıların birinci sınıfa geçişleriyle ilgili olarak Adalet Akademisi’nde en az 3 eğitim alma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, bu konuyla ilgili düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

‘ÖNEMLİ YASA DEĞİŞİKLİKLERİ YAPILACAK’

Tunç, Hukuk Kütüphanesi’nin inşaatının tamamlandığını, kütüphanenin resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Son 21 yılda önemli ilerleme kaydettiklerini belirten Tunç, “Artık önümüzde Yargı Reformu Strateji Belgesi var. Bunun hazırlık çalışmaları tamamlanmak üzere. Sayın Cumhurbaşkanım, hem yasamayla, hem yürütmeyle, hem yargıyla oradaki hedeflere ulaşmak için çaba göstereceğiz. Mevzuatımız daha da geliştirilecek.” “Önümüzdeki dönemde TBMM’deki milletvekillerimizin de desteğiyle uyum açısından önemli mevzuat değişikliklerinin yapılacağını ümit ediyorum” dedi.

‘İDARİ, BİLİMSEL VE ​​MALİ ÖZERKLİKE SAHİP DEĞERLİ BİR KURUM.’

Adalet Akademisi’nin yayınlar yaparak da önemli görevler yerine getirdiğini belirten Tunç, “Türkiye Adalet Akademimiz; 2024 yılı itibarıyla hakim ve savcı adaylarımız ile hakim ve savcı yardımcılarımızın meslek öncesi eğitimlerini yürütmekte ve bu eğitimleri yürütmektedir. Hakim ve savcılarımızın hizmet içi eğitimi: “Bilimsel ve mali özerkliğe sahip değerli kurumumuzdur. Değerli liderimize, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerimize, akademide eğitim veren Yargıtay üyelerimize ve bu kurumun daha da güçlenmesi için çaba gösteren uygulayıcılarımıza teşekkür ediyorum. Tüm hakim ve savcı adaylarımıza mesleklerinde başarılar diliyorum” dedi.

suleymanpasa-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu